Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kis-Balaton – Keszthely – Tapolcai-tavasbarlang Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Utazás: komfortos autóbusszal
Útvonal: Székesfehérvár – Fenékpuszta – Tapolca – Keszthely – Székesfehérvár
Időpont: 2020. október 10. (szombat)
Részvételi díj: 9.000 Ft + belépők

Program:
7 óra: indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatos utazás Fenékpusztára. A Kis-Balaton Nemzeti Park területén helyi vezetővel és saját autóbusszal járjuk be a védett területet.
A Kis-Balaton madártani szempontból országos viszonylatban kiemelkedő terület, nemzetközi jelentőségű madár lelőhely. Az élőhely jellegéből adódóan elsősorban a vizek, vízpartok madárvilága rendkívül gazdag, de a környező erdőfoltokat, bokorcsoportokat, szántókat is sok faj felkeresi. Az eddig megfigyelt madárfajok száma 232, ezek közül 110 faj fészkel is a területen. A fokozottan védett fajokból 27 faj észlelhető rendszeresen. A teljesség igénye nélkül megemlíthető közülük a nagy kócsag, a kis kárókatona, a cigányréce, és legnagyobb ragadozó madár fajunk, a rétisas.
Az emlősök közül a vidrának jelentős állománya él itt. További ritka, védett fajok az északi vagy patkányfejű pocok, a csalitjáró pocok, a nyuszt és a hermelin. A Kis-Balaton nádrengetegei nyílt víztükrökkel, mocsárrétekkel, magas sásosokkal, zsombéksásosokkal, fűz- és égerligetekkel, bokorfüzesekkel váltakoznak. Sétánk során felkeressük Fekete István emlékszobáját a Diás-szigeten, valamint látni fogjuk Matula kunyhóját is. Utóbbiakat a 2019-es évben teljesen felújították.

Programunkat a terület „fővárosában”, Keszthelyen folytatjuk. Idegenvezető mutatja be a kellemes hangulatú településen található Festetics kastélyt, ahol megismerkedünk a főúri életformával és a Helikon könyvtárral.
Tovább indulás Tapolcára, ahol egy változatos kiállításon ismerkedünk a Balaton-felvidék kialakulásával, élettereivel, majd a tavas barlang területén kerül sor egy kis csónakázásra.  A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont elnyerte „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016.” címet!
20 óra: várható érkezés Székesfehérvár, Skála parkolóba.

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: [email protected] Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!