Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tokaj és a Zempléni hegyvidék

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2020. október 23-25.  (péntek-vasárnap) HOSSZÚ HÉTVÉGE!
Elhelyezés: Széphalom, panzióban kétágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora itallal)
Részvételi díj: 40.000 Ft + belépők
Útvonal: Székesfehérvár – Tiszadob – Tokaj - Sátoraljaújhely – Sárospatak – Zempléni Kalandpark – Füzéri Vár – Tiszalök – Kis-Tisza Ökocentrum
Program:
1. nap: indulás reggel 7.00 órakor Székesfehérvár, Skála parkolóból. Utazás az M7-M3 autópályán. Tiszadobon megtekintjük az Andrássy kastélyt, mely a magyar történelmi romantika szellemében épült a 19. század végén és igazi főúri rezidenciává vált. Újra teljes pompájában csodálhatjuk meg! 
Tiszadobról Tiszalökre utazunk, hogy az ország egyik legjelentősebb vízierőművét  alaposabban szemügyre vegyük. Közelében található a Tisza egyik holtága, ahol kiépítésre került a Kis-Tisza Ökocentrum. Egy kényelmes, gyalogos séta keretében megismerjük a vizivilágot mind a növényi társulások, mind az itt élő állatok életterét. 
Tovább utazunk Tokajba, séta során megismerkedünk a világhírű nedű névadó városával, majd hajóra szállunk és 1 órán át élvezzük a folyók menti szép környezetet, hisz a Bodrogon és a Tiszán is utazni fogunk majd. 
A világhírű Tokaji bor kóstolása nem maradhat ki a programból! 
Érkezés a Széphalmon található panzióba, vacsora. (1 éj) kellemes séta Kazinczy Ferencz síremlékéhez.
 
2. nap: reggeli után (jó idő esetén) a Zempléni Kalandparkba megyünk, ahol egy libegővel a Szár hegyre, utána pedig Magyarország leghosszabb zárt kabinos felvonójával, a Dongóval a Magas-hegy kilátóhoz megyünk. Innen három országra nyerhetünk betekintést, valamint a Zemplén és a Bodrogköz területére. 
 
A hegyről a Kálvária mentén egy gyönyörű erdei úton lesétálunk a Zempléni hegység keleti lábánál fekvő városba, Sátoraljaújhely főterére. A város a tokaj-hegyaljai borvidék egyik központja. Közös városnézés idegenvezetővel: Kossuth tér, Városháza, Római katolikus templom, Nagyboldogasszony-plébánia templom.
A kora délutáni órákban Füzérre utazunk, ahol Északkelet-Magyarország egyik legfontosabb várát nézzük meg. Füzér Vára hazánk legszebb fekvésű vára, melyet a közelmúltban befejezett felújítás során eredeti formájában állítottak helyre. Megismerjük a reneszánsz kori ember mindennapjait, ruházatát, bútorait és ma is élő legendáit! Este vacsora a szálláson.
 
3. nap: reggeli után Sárospatakra utazunk, ahol megismerkedünk a várossal: a gyönyörűen felújított várkastély, a Vártemplom, Rotunda, Református Kollégium, Szent Erzsébet templom  vár bennünket.  Haza indulunk, út közben megállunk a Megyer-hegyi tengerszemnél. A csapadékvíz felgyülemlésével kialakult tengerszem sajátos botanikai és zoológiai értékeivel egyedülálló jelenség Magyarországon. Séta fotószünetekkel. Majd autóbuszra szállunk és késő este érkezünk Székesfehérvárra, a Skála parkolóba.
 
Belépők: 
Tiszadob – Andrássy kastély 1.200 Ft, Ny: 600 Ft    
Hajózás 1.500 Ft     
Borkóstoló 3.500 Ft (6 féle bor, végén hatputtonyos tokaji aszú), pogácsa 400 Ft, sajttál olivabogyóval és rozskenyérrel 1.200 Ft
Sárospatak Vöröstorony és a Rákóczi kiállítás 1.700 Ft, Ny: 1.200 Ft
Füzéri Vár 2.500 Ft, Ny: 2.000 Ft
Libegő+felvonó 2.700 Ft
Kis-Tisza Ökocentrum 2.500 Ft
 
2. és 3. nap fakultatív 2 fogásos ebéd, alkalmanként 3.000-3.500 Ft áron, indulás előtt egyeztetve az igényeket!
 

A(z) groszutazas.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

Hozzájárulok, hogy a groszutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a groszutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Jelentkezni lehet személyesen is: Grosz Imréné; Grosz Pálma
Telefon/fax: 22-315-662
Mobil telefonok (egész nap): 06-30-267-7448; 06-30-901-5703
e-mail: [email protected] Weblap: www.groszutazas.hu
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Mancz János utca 2/c. I/4.
Iroda címe: József Attila utca 2/e (Ügyeletes gyógyszertár épület hátsó oldalán, az ellentétes sarkán)
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 9-17-ig
Minden kedves utasunknak kellemes kirándulást kívánunk!